Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Yr meldte at dagen skulle bli flott, med sol og mye klarvær. Ingen grunn til å pynte juletreet i dag! I stedet tok Silje og jeg turen til Etne. Bilen ble parkert ved merket parkeringsplass rett før byggefeltet i Sillalia. Dette er startpunkt for gamle postveien mellom Etne og Skånevik.

Vi fulgte den svært tydelige stien oppover lia. Bratte partier, men også noen flater hvor man kunne få pusten tilbake.

Over tregrensa kom vi til skilt som viste hvor stien videre mot Stødlehetta gikk. Det var bare å følge på. Ikke like tydelig som postveien, men aldri problemer å se hvor den gikk. Etter hver kom antennene på Stødlehetta til syne. Vi var oppom toppen, før vi fortsatte videre østover mot dagens hovedmål: Hovlandsskuten. Turen ble en heller kald affære, for det blåste iskald nordavind. Drikkeflaska inneholdt etter hvert slush, en klar indikasjon på at temperaturen var vinterlig.

Turen østover mot målet var småkupert, i form av flere daler og småtopper. Likevel lettgått på vekselvis grasmark, berg og lav lyng. Det var dessuten et virvar av dyretråkk og stier, der i alle fall en del så ut til å ha retning målet.

Det anbefales å bruke kart fra Stødlehetta til Hovlandsskuten, for det er ikke opplagt hva som er toppen. Ingen varde, bare noen småsteiner på toppunktet. Neppe noen godt besøkt topp, men likevel den høyeste på denne fjellryggen.

På hele turen hadde vi flott utsikt mot Skåneviksfjorden/Kvinnherad/ Sunnhordland i nord, og dalføret innover mot Stordalen i sør. I øst var Håfjellet en markant topp. Lett å plassere kjente fjelltopper med klare snøskiller. Ulvanosi i nord, Siggjo langt i vest og Hustveitsåta i sør, for å nevne noen få.

Inkludert to raske pauser på kvarteret hver, brukte vi 4 timer og tre kvarter på turen. Absolutt en tur å anbefale. Vil du ikke gå like lang er det bare å snu når som helst, og ta samme vei tilbake.

Turfakta
Distanse  : 13 km
Varighet  : 4 - 5 timer
Toppunkt  : 783
Startpunkt: 64
Turen starter her, og fortsetter bratt opp til venstre for husene.
Ved grinda starter stien inn til høyre.
Kort parti over et beite.
En bekk passeres.
Stien er tydelig i terrenget og sola kommer fram!
Her tar vi til høyre fra postveien.
Rester etter snøen som falt for noen uker siden. Hardt å gå på.
Vi har unnagjort noen høydemeter.
Oppe ved Stødlehetta.
Mot Skånevik.
Den store masta står på en liten knaus litt lenger øst.
En del daler og søkk skal forseres på veien østover.
Islagt vann.
Lettgått terreng.
Enda et lite vann med is. Vi passerer utløpet på en liten demning.
Mange tydelige tråkk i alle retninger, men flere går i riktig retning.
Opp dit skal vi. Noe steinur skal passeres på veien.
Tilbakeblikk mot Stødlehetta.
Toppen ligger oppå der.
Ikke særlig imponerende varde på Hovlandsskuten.


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute. Ruta viser turen fra start til topp, siden vi tok samme veien på returen.

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest