Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Etter å ha tatt turen til Teråsen, fortsatte jeg å kjøre til andre enden av Fjellgardsvatnet. Bilen ble parkert ved merket parkeringsplass, der tur til Bjørndalsnuten, Sjørdsstøl og Tysseland starter.

Etter noen hundre meter på stien måtte jeg ut i terrenget, i sørlig retning. På kartet var det tegnet inn sti, men den så jeg ikke noe til. Jeg fulgte derimot en bekk oppover lia, og den hadde samme retning som stien på karet. Etter å ha forsert noen våte partier i starten, ble det fint skogsterreng oppover lia. Jevn stigning hele tiden, men ganske lettgått, stigningen tatt i betraktning. Siste partiet før tregrensa var bratt, og gikk opp skaret. Fortsatt fulgte jeg bekken.

Over tregrensa møtte jeg snøen. Det hadde jeg regnet med. Heldigvis var den fast å gå på, noe som gjorde turen videre ganske lettgått, til tross for at det var noen ganske bratte partier/snøfonner. I sørhellingene var det snøfritt, det samme på toppene. Oppe på første topp var det greit å navigere videre mot toppen av Grønlifjellet, 709 moh. En liten dal måtte forseres før toppen. Fra Grønlifjellet var det storslagen utsikt mot andre topper i øst og sør: Bjørndalsnuten, Gullvassnuten, Horganuten og Svartenuten.

Det var ganske frisk vind på toppen, så det ble ikke lange stoppet. Jeg gikk samme rute på tilbakeveien. Min tur tok ganske nøyaktig 2 timer uten særlig lange pauser. Oppsummert en flott tur med en god del høydemeter.

Turfakta
Distanse  : 5,5 km
Varighet  : 2 timer
Toppunkt  : 709
Startpunkt: 162


GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder derimot ikke noen større «feil», og kan således fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Copy link
Powered by Social Snap