Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

På vei hjem fra toppturer ved Fjellberg, parkerte jeg bilen på en liten parkeringsplass kloss i rv13, ikke mange kilometerne etter krysset ved XY-stasjonen, i retning Lovareidet.

Her var det skilt som viste vei rundt Fiskebergåsen. Jeg hadde ikke tenkt meg på rundtur, men kun til toppen. Ut fra kartet å dømme ville det være smart å følge stien/veien, og ikke ta ut i terrenget nede ved bilen, selv om det ville være kortere i avstand. Det virket å være bratt, og tett vegetasjon.

Det ble en fin tur i det nydelige været. Jeg fulgte traktorvei store deler av ruta. Denne gikk etter hvert over i tydelig sti. Jeg fulgte med på GPSen etter hvert som jeg nærmet meg toppen, for da å ta ut i terrenget. Da GPSen viste at jeg var 100 meter sør for toppen tok jeg av fra stien i nordlig retning.

Noen ganger har man flaks. Jeg velger å kalle det for nettopp det. En sti! Jeg tok altså av der stien til toppen gikk. Det var bare å følge den de hundre meterne bort til den lille bergryggen som var det høyeste punktet på den ellers flate åsen. Ikke akkurat utsikt å rope hurra for, men faktisk en fin tur likevel. Turen var unnagjort på 45 minutter. Jeg tok samme vei tilbake til bilen, selv om jeg med litt bedre tid burde fortsatt på rundturen rundt åsen.GPX-spor som kan importeres i kart og GPS.

NB! GPX-fila brukes fullt og helt på eget ansvar, og er ikke å regne som noen offisiell tur-rute. Det er min egen rute på aktuell tur, med eventuelle feilnavigeringer. Aktuell rute inneholder ingen større «feil» , og kan fint brukes som en veiledende rute.

Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest