Generic selectors
Bare fullstendig treff
Søk i turtittel
Søk i innhold
Søk i turbeskrivelser
Bildebeskrivelser

Disse to vannene gikk jeg til fra Mostøl i Suldal. Kjør til Nesflaten og ta av mot Bråtveit og Vetrhus. Når man kjører oppover bakkene mot Mostøl går det en grusvei til høyre i en krapp sving. Kjør denne til endes, og parker bilen. Det går en ganske tydelig sti innover, men den er ikke merket. Stien passerer Nystølen og går videre inn Reinskvelven. Det er en flott dal, med det store Kaldefjellmassivet tronende i sør-øst.

Målet for turen var noen dammer og bekkeinntak i forbindelse med Ulla-Førre-anlegget. Jeg gikk derfor av stien for å gjøre turen inn til dammen i Dørlevatnet kortest mulig. I ettertid er konklusjonen at det ikke var spesielt lurt, for terrenget var særdeles kupert. Det hadde vært mye lurere å ta den tydelige stien helt inn, og heller gå rundt vannet derfra.

Jeg gikk videre fra dammen og på nordsiden av Dørlevatnet bort til bekkefaret og dalen som går opp til Langavatnet. Siste kneiken i dette bekkefaret var rimelig bratt, men det var fint mulig å gå der. Det er ikke all verdens vannføring her, med mindre det har vært mye regn, så passering av bekken var ikke vanskelig.

Etter at jeg var kommet opp, flatet terrenget ut, og det var noen kulper i bekken. I en av disse kulpene svømte den en rimelig stor ørret! Fiskestanga lå hjemme, men jeg tipper den var klar for mat, eller luremat! Hvordan den har havnet her er bare spekulasjon, men den kan ikke ha kommet nedenfra. Mest sannsynlig har den blitt med i en flom fra Langavatnet.

Jeg gikk på sørsiden av Langavatnet bort i den tidligere utløpsosen hvor det nå er en liten dam. Vannet ledes nå via en liten, utsprengt kanal, over til bekken/dalen jeg kom opp, slik at det renner ned i Dørlevatn og videre inn på en tunnel som ender i Lauvastølsvatnet.

Landskapet her var utrolig fint, og jeg gikk samme vei ned til Dørlevatnet, men da på sør-vestsiden bort til stien som fører ned til noen hytter og støler. Herfra var det bare å følge stien tilbake til bilen.

Jeg har ikke noe GPS-spor etter turen, men har tegnet inn omtrentlig rute på kart.

Turfakta
Distanse  : 8 km
Varighet  : 4 - 5 timer
Toppunkt  : 920
Startpunkt: 600


Kommentarer

Kanskje liker du også:

Pin It on Pinterest